In- en uitschrijven


Kennismakingsgesprekken
De opzet is om met deze website een goed beeld te geven van het Octaaf. Wij vinden het van belang om u persoonlijk te ontmoeten, de school te laten zien en u meer te vertellen over ons onderwijs. Het sfeer proeven is belangrijk bij uw keuze. Wij willen u vragen met de directie een afspraak te maken voor een oriënterend gesprek en rondleiding. Hiervoor kunt u telefonisch contact opnemen 0180 - 515 573 of e-mailen naar info@hetoctaafkrimpen.nl

Kleuterkijkochtenden
Naast een individuele afspraak bestaat de mogelijkheid om één van onze kleuterkijkochtenden te bezoeken. U bent op één deze ochtenden van 8:30 tot 9:30 uur welkom om met uw peuter een kijkje te nemen in onze kleutergroepen. In het schooljaar 2019-2020 zijn deze ochtenden gepland op:

10 oktober 2019
09 januari 2020
15 april 2020
19 juni 2020

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar info@hetoctaafkrimpen.nl met daarin de naam en de geboortedatum van uw zoon/dochter en met hoeveel personen u op bezoek komt in groep 1-2. Indien u na dit bezoek geïnteresseerd bent in het Octaaf, maken wij graag een vervolgafspraak.

Aanmelden nieuwe leerlingen
Na de inschrijving van uw kind voor groep 1-2 ontvangt u tenminste 6 weken voor de verjaardag van uw kind bericht in welke groep hij/zij geplaatst zal worden. In overleg met de leerkracht worden dan afspraken gemaakt voor vier dagdelen waarop uw kind mag komen wennen in zijn/haar nieuwe klas. Het is voor ons plezierig als kinderen bijtijds, circa een jaar van te voren, worden ingeschreven.
De school beslist in welke groep uw kind geplaatst wordt.

Zindelijkheid
Wij verwachten dat een kleuter die bij ons op school komt zindelijk is. Een ongelukje kan natuurlijk gebeuren. Wanneer de zindelijkheid een probleem is, gaan we met elkaar in gesprek.

Verandering van school
Overweegt u uw kind aan te melden op onze school en zit uw kind al op een andere basisschool, dan kan dit ingrijpend zijn voor uw kind. We erkennen dit en proberen er zo zorgvuldig mogelijk mee om te gaan. Er vindt altijd een uitgebreid gesprek plaats tussen ouders en directie. Ook wordt er altijd contact opgenomen met de school van herkomst. Na dit contact en/of nader onderzoek wordt door de directie besloten of wij uw kind wel of niet plaatsen. Vanzelfsprekend is het mogelijk dat uw kind onze school een keer bekijkt en kennismaakt met de leerkracht en de kinderen.
Door de school van herkomst wordt een overdracht opgesteld, dat samen met de resultaten van het leerlingvolgsysteem, naar de volgende school wordt opgestuurd. Dit rapport met bijlagen is natuurlijk in te zien door de ouders. Pas na ontvangst van het uitschrijfbewijs van de school van herkomst, kan uw kind worden ingeschreven op de nieuwe school.

Log in Ontwerp | HFCM onderwijs Realisatie | web2work